Voordelig en
gezellig op
vakantie in
eigen land

Ga erop uit in Limburg

Wanneer je verblijft bij Straoterhof Boerderijcamping word je omringd door vele natuur- en watersportgebieden, historische stadjes en fiets- en wandelroutes. Het zou zonde zijn om er niet in ieder geval één dagje op uit te trekken. Huur een sloep en vaar op de Maasplassen, ga winkelen in Roermond of Hasselt of bezoek Stevensweert.

Het witte stadje Thorn

Het witte stadje Thorn

Het stadje Thorn herbergt een schat aan cultuurhistorie. Je wandelt tijdens een bezoek zo de middeleeuwen in dankzij de prachtige oude gebouwen. In de abdijkerk vind je portretten, schilderijen, kerkzilver en kwartierstaten die de geschiedenis van de abdij in beeld brengen. Thorn wordt omgeven door natuur en water dus het is mogelijk om een dag vol historie af te sluiten met een mooie wandeling langs de Maasplassen of in een natuurgebied.

Maasplassen

Maasplassen

De Maasplassen is een enorm groot gebied en ligt tussen verschillende dorpen waaronder Roermond, Maasbracht en Heel. Het is met 3000 hectare het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Bij de Maasplassen vind je vele jachthavens, stranden, natuurgebieden en horecagelegenheden. Breng een dagje op het water door en huur in een van de havens een sloep of zeilboot.

De Peel

De Peel

De Peel werd bekend door het veen dat werd omgezet naar een brandstof, turf. Door de veenontginning werd het veengebied aangetast. In de loop van de 20e eeuw groeide het besef dat men iets onvervangbaars aan het vernietigen was. De restanten veengebied worden daarom tegenwoordig als reservaat en nationaal park beschermd. Het gebied heeft een rijke flora en fauna en vele wandel- en fietsroutes.

De Meinweg

De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg kenmerkt zich door een terrassenlandschap, ontstaan door de invloed van water en breukvlakken in de aarde. De Meinweg is het leefgebied van onder meer wilde zwijnen en vele reptielen zoals adders, gladde slangen, zandhagedissen, hazelwormen, kikkers en salamanders. Er is een wandelroute van ongeveer 13 kilometer.

Stevensweert

Stevensweert

Stevensweert werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden omgebouwd tot een vestingstad. Dat is vandaag de dag nog goed te zien. Hoewel de vestingmuur niet meer bestaat, heeft het dorp de zevenhoekige omtrek en het geometrisch stedenpatroon behouden. Wanneer je een bezoek brengt aan dit historisch rijke stadje is een bezoek aan het Streekmuseum de moeite waard. Waan je met een dagje Stevensweert in vroeger tijden.

Maasduinen

Maasduinen

Tussen de Maas en de Duitse grens bevinden zich de 4500 hectare grote Maasduinen. Het landgoed De Hamert vormt het hart van het nationaal park. Om de natuurlijke ontwikkeling van het park te bevorderen vind je er onder andere galloways, schapen en geiten. Hierdoor moet het bos zichzelf uiteindelijk verjongen. De Maasduinen maken onderdeel uit van een reeks natuurgebieden aan de oostelijke oever van de Maas. Via de Meinweg is er een verbinding richting Duitsland. Bijzonder is dat door de ecologische verbindingen, de bever zich is gaan vestigen in het gebied.

Hasselt (BE)

Hasselt (BE)

Een dagje vertoeven op het terras of lekker shoppen doe je in Hasselt, ‘de hoofdstad van de smaak’. Het hele jaar door, maar zeker in de lente en zomer zijn er vele evenementen en activiteiten die je niet wilt missen. Hasselt is verrassend en compact, knipoogt naar het verleden en biedt voor ieder wat wils: van luxe restaurants tot bruine eetcafés, historische gebouwen en steegjes en boetieks vol fijne snuisterijen en hebbedingen. Sla deze Vlaamse stad dan ook niet over wanneer je een paar dagen boekt bij onze campingboerderij.

Bokrijk (BE)

Bokrijk (BE)

Bokrijk ligt in de Belgische Ardennen in de gemeente Genk. Het is bekend om het openluchtmuseum, arboretum en de openluchtspeeltuin. Het provinciaal domein Bokrijk ligt te midden van uitgestrekte bos- en natuurgebieden en heeft vele wandelwegen en fietspaden. In Bokrijk vind je daarnaast vele authentieke gebouwen en het domein is dan ook al vaak gebruikt als decor voor televisieseries en speelfilms.